Contactlenzen

Contactlenzen

Wil je geen bril of wil je naast je bril nog een ander correctiemiddel? Dan is er de mogelijkheid om voor contactlenzen te kiezen. Je kunt kiezen uit twee soorten namelijk de harde lenzen en zachte lenzen. Deze soorten zijn zowel als sferische, torische en multifocale lenzen te bestellen. Bij zachte lenzen heb je ook nog eens de keuze uit daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen, waarbij het dragen van jaarlenzen eigenlijk een beetje een ouderwets systeem is omdat deze contactlenzen niet zo hygiënisch zijn in het gebruik. Je kunt beter voor zachte contactlenzen kiezen die je sneller vervangt voor een nieuw paar, denk daarbij dus aan maandlenzen, weeklenzen en zeker aan daglenzen omdat dit wel de meest hygiënische lenzen zijn die er momenteel te koop zijn.

Voor bijna iedereen is er wel een geschikte contactlens. Zachte contactlenzen zijn de meest verkochte contactlenzen omdat deze contactlenzen met de meeste sterktes wel zijn te gebruiken, heb je een moeilijkere sterkte dan worden er vaak harde lenzen aangemeten door een professional zoals een contactlensspecialist of optometrist. Vaak zie je ook dat vrouwen die zachte lenzen dragen kiezen voor kleurlenzen, deze kleurlenzen zijn zowel met sterkte als zonder sterkte te bestellen. Met kleurlenzen meet je je eigen in een paar seconde een nieuw uiterlijk aan want kleurlenzen kun je namelijk in de meest mooie kleuren bestellen, je moet daarbij denken aan kleuren zoals blauw, groen, bruin, grijs en varianten hier op.

Wil jij nu ook contactlenzen gaan dragen en draag je op dit moment al een bril, dan kun je niet je brilsterkte gebruiken om contactlenzen te gaan bestellen, want vaak wijkt de lenssterkte af van een brilsterkte. Het is sowieso raadzaam als je contactlenzen online wil gaan bestellen eerst eens langs een contactlensspecialist te gaan voor een goede lensaanpassing. Na deze meting waar logischer wijs vaak een vergoeding voor in rekening wordt gebracht kun je je lenzen online bestellen. Het prijsverschil van lenzen online bestellen of offline bestellen bij de opticien is nogal groot en je kunt namelijk veel euro's besparen als je je contactlenzen online besteld. Online kun je eigenlijk alle soorten zachte contactlenzen bestellen, echter harde contactlenzen worden eigenlijk niet online verkocht omdat deze vaak toch te specialistisch zijn.