Bearlock versnellingsbakslot: alles wat je moet weten

Helaas zijn bestelbussen en campers gewild onder criminelen. Diefstal van spullen of zelfs het gehele voertuig vindt dan ook vaak plaats. Met het Bearlock versnellingsbakslot verklein je de kans op diefstal van je voertuig. In dit blog vertellen we je alles wat je over dit slot moet weten.

Wat doet het Bearlock versnellingsbakslot?

Het Bearlock versnellingsbakslot blokkeert de versnellingspook. Hierdoor is het niet mogelijk om vanuit de bestuurderscabine te schakelen. Het versnellingsbakslot is dus een zeer effectief middel om diefstal van je camper of bestelbus tegen te gaan.

Hoe werkt het versnellingsbakslot?

De bediening van het versnellingsbakslot is eenvoudig. Met behulp van een sleuteltje draai je het slot van slot als je gaat rijden. Tijdens de rit laat je de sleutel in het slot zitten. Je kunt de sleutel omklappen, zodat hij niet in de weg zit.

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen draai je de sleutel weer om waardoor je het slot vergrendelt. Vervolgens verwijder je de sleutel. Zo weet je dat het slot daadwerkelijk vergrendelt is.

Het versnellingsbakslot werkt namelijk net zoals een fietsslot. Je kunt de sleutel niet verwijderen voordat je het slot hebt vergrendelt.

Is een versnellingsbakslot voldoende om je camper of bus te beveiligen?

Laten we vooropstellen dat het versnellingsbakslot in ieder geval een goede basis vormt om je camper of bus te beveiligen tegen diefstal. Echter, dieven kunnen op andere manieren nog steeds voor ellende zorgen.

Bijvoorbeeld door de motorkap open te breken en daar waardevolle onderdelen buit te maken, zoals de accu. En in bestelbussen hebben ze het ook vaak op de laadruimte gemikt waarin bijvoorbeeld waardevol gereedschap ligt.

Met het versnellingsbakslot alleen heb je dus nog niet optimale beveiliging om ellende te voorkomen. Daarvoor heb je bijvoorbeeld ook een motorkapslot nodig en indien je een laadruimte hebt, laadruimtebeveiliging.

Een laatste slot dat zeker de investering waard is, is een OBD slot. Met dit slot blokkeer je de toegang tot de OBD stekker. Via de OBD stekker kunnen nieuwe sleutels geprogrammeerd worden.

Criminelen zijn heel handig geworden en rijden na het programmeren van de sleutel zo met je bus of camper weg. Al met al is het dus van belang dat je voor jezelf nagaat welke sloten voor jou van belang zijn en dat je die sloten vervolgens laat installeren.

Moet je de sloten zelf installeren of laten installeren?

Wij adviseren om de sloten te laten installeren. De reden hiervoor is dat je dan zekerheid hebt van een correcte montage. Bovendien vragen sommige verzekeraars over een inbouwbewijs voordat ze je voertuig accepteren.

Het kan gebeuren dat je camper niet direct geaccepteerd wordt als je geen Bearlock voor campers hebt geïnstalleerd. Datzelfde kan het geval zijn voor je bestelbus. Redenen genoeg dus om te investeren in de mechanische beveiliging van jouw voertuig.